Nieuws

Geen boete maar last onder dwangsom bij ontbreken energielabel

De bestuurlijke boete die de overheid vanaf 1 januari 2015 wil opleggen aan huizenverkopers (of verhuurders van huizen) die geen energielabel beschikbaar stellen, is in strijd met Europese regelgeving. Volgens Gerben Schut van FORT Advocaten in Amsterdam kan de Nederlandse overheid slechts een ‘last onder dwangsom’ opleggen zolang de bestuurlijke boete nog niet is opgenomen in de Woningwet.

Slimme meter stuit op weerstand

Een op de tien huishoudens in Nederland weigert de slimme meter, waarmee energiebedrijven de meterstanden op afstand willen uitlezen. Dat blijkt uit door De Stentor opgevraagde gegevens van netbeheerder Enexis, actief in het zuiden en het noorden van het land, schrijft emerce.nl.

Stappenplan voor makelaars om je eigen merk neer te zetten

Een merk kan je op allerlei manieren in de markt zetten, een symbool, ontwerp, naam, reputatie, emotie, toon of wat dan ook. Het gaat erom hoe je je weet te onderscheiden van anderen. Iets waar ook makelaars niet aan ontkomen. Een bedrijf moet een ‘smoel’ hebben. Klanten hebben niets met een bedrijf zonder gezicht. Het persoonlijke contact is belangrijk, ook in het zakelijke verkeer.