Beschrijving

Achter de fraaie voorgevel van dit huis, aan één van de oudste straten van Monnickendam, gaat een heerlijk huis schuil. Het pand aan Kerkstraat 26 is aangewezen als beschermd monument en eenmaal binnen valt direct het fantastisch hoge plafond op. Het pand is in stijl verbouwd, met gevoel voor de historie en sfeer van het monument. De oude marmeren tegels en ramen met roedeverdeling in de hal, de massief grenen vloer in de woonkamer en de gezellige speksteenkachel die is voorzien van een statige schouw, doen dit pand eer aan. Niet alleen is het huis goed onderhouden, het heeft ook prettig veel ruimte met drie slaapkamers en een fijne diepe tuin op het zuidoosten. Genoeg redenen om snel een afspraak te maken voor een vrijblijvende bezichtiging!

Indeling begane grond
Ontvang je gasten, dan maak je bij binnenkomst gelijk een goede indruk door de prachtige hal met plafond op circa 3.30m hoogte. Aan de hal vind je de toiletruimte met fonteintje, de meterkast en de trap naar de verdieping. De glazen tussenwand naar de achtergelegen woonruimtes benadrukt die hoogte nog eens, die je ook in de woonkamer terugziet, versierd met fraaie houten balken. De gezellige zithoek concentreert zich rondom de speksteenkachel die heerlijke warmte geeft op een frisse avond. Daarachter is alle ruimte voor een royale eettafel bij het raam. Een heerlijk plekje vol daglicht, met uitzicht op de gezellige stadstuin.

In de aanbouw bevindt zich de stijlvolle keuken met mooie stenen gootsteen en veel inbouwapparatuur, waaronder een Smeg-oven, koelkast, vaatwasser en 5-pitsgasfornuis onder de afzuigkap. Vanuit de keuken bereik je de achtertuin.

Eerste verdieping
Op de overloop van de eerste etage, die is vergroot door middel van een dakkapel, zijn praktische vaste kasten gemaakt met lekker veel bergruimte. Vanaf hier heb je ook toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde is de eerste slaapkamer te vinden, de kleinste is in het midden gelegen en aan de achterzijde bevindt zich de grote ouderslaapkamer. De badkamer, met openslaand raam, voorziet in een inloopdouche en wastafelmeubel. De vliering is bereikbaar met een vlizotrap. Hier is ook de CV-ketel (2006) geïnstalleerd en vind je volop bergruimte voor alles wat je niet dagelijks gebruikt.

Buiten
De beschutte stadstuin is volledig bestraat met klinkers en is gelegen op het zuidoosten. Je kunt hier op verschillende plekjes een terras realiseren, waardoor je desgewenst in de zon of juist de schaduw kunt zitten. De tuin is circa 13 meter diep en te bereiken via een achterom. Aan het eind van de tuin staat de stenen berging met puntdak, die is voorzien van elektra. Hier is ook ruimte voor de wasmachine en droger.

Omgeving
De Kerkstraat vormt samen met Noordeinde en Zuideinde het hart van Monnickendam. Het is een levendige straat, direct nabij winkels en de gezellige en historische binnenhaven met cafés, restaurant en sfeervolle terrasjes. Ook de gezellige zaterdagsmarkt is op loopafstand te vinden. Andere faciliteiten, als scholen, sportschool, zwembad, etc. liggen in de nabije omgeving. Niet ver van de woning stap je bovendien op de bus die je in 15 minuten naar station Noord van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn brengt. 

Wil je wonen in een monumentaal huis waar de sfeer van weleer goed bewaard is gebleven, maar waar het onderhoud keurig is? Maak dan zeker een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging!

Bijzonderheden:
Goed onderhouden monumentaal woonhuis
3 goede slaapkamers
Gezellige diepe stadstuin op het zuidoosten
Op loofafstand van de gezellige haven

Algemeen
De woning is ingemeten volgens de Nen2580 door Beeldgarage.nl.
Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorg samengesteld. Met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij echter geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan deze informatie enig recht worden ontleend.

Kenmerken