Beschrijving

Als je ergens méér dan 45 jaar met veel plezier hebt gewoond, dan moet het wel een bijzonder huis zijn! Dat is zeker het geval bij deze karakteristieke woning aan Noordeinde 95 die we in de verkoop hebben. De historische waarde is al aan de buitenkant zichtbaar: de gevelsteen Maria Bootschap, die de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria verbeeldt, dateert uit circa 1600 en wordt door kenners geroemd als één van de mooiste gevelstenen van Nederland. Maar ook binnen is die historie nog steeds zichtbaar: een lange statige hal verbindt de vertrekken en de karakteristieke basis van het huis wordt gevormd door de balkenpartij die uit circa 1640 stamt en nog prachtig zichtbaar is aan de hoge plafonds. Een woning met allure dus, met bovendien prettig veel ruimte én een heerlijke diepe achtertuin op het westen en achterom naar de gracht, waar je je bootje neer kunt leggen.

Indeling begane grond
Een entree met grandeur; met deze hal maak je indruk op al je gasten. Direct in het oog springen de prachtige balken, de mooie donkere plavuizenvloer en de hoge lambrisering. Een voorportaal met meterkast zorgt ervoor dat de kou buiten blijft en vanuit de hal is het toilet met fonteintje bereikbaar.

Een tweetal deuren geeft toegang tot de woonvertrekken. De royale voorkamer, met een hoogte van ruim 3,5 meter en grote ramen met roedeverdeling, kan voor meerdere doeleinden benut worden. Een gezellige lange tafel, grote boekenkasten, een piano: de kamer is er groot genoeg voor en wordt zo een echte ontmoetingsplek gedurende de dag. Via een tussendeur, maar ook via de hal, bereik je het achtergelegen woonvertrek. Een royale ruimte die tot voor kort in gebruik was als woonkamer. Je kunt hier flink uitpakken, want er is ruimte genoeg voor al je meubels. De royale openslaande deuren zorgen voor prettig veel lichtinval en geven je toegang tot de privacyvolle achtertuin. De openhaard geeft de kamer extra sfeer en een rustieke houten vloer loopt van de voorkamer in de achterkamer over. 

De keuken bevindt zich in de lager gelegen aanbouw. Een praktische L-vormige keuken met gasfornuis, oven en marmeren aanrechtblad staat hier tot je beschikking. In de huidige opstelling is er ook ruimte voor een tafel, om in de ochtend even snel aan te ontbijten. Ook via de keuken bereik je de achtertuin.

Eerste verdieping
Vanuit de voorkamer is met een open trap de eerste etage te bereiken. Halverwege die trap is een tussenkamer te vinden. Een ideale plek voor een speelkamer voor de kinderen. Bovenaan de trap bereik je via de overloop een drietal slaapkamers en de badkamer. De grootste slaapkamer met kastenwand is aan de voorzijde gesitueerd. De badkamer is centraal gelegen en beschikt over een ligbad, wastafel en tweede toilet. De overige twee goed bemeten slaapkamers bevinden zich in het midden en aan de achterzijde. De kleinste kamer is voorzien van een afvoer en watervoorziening. Tot slot zie je ook hier de historie terug in de bijzondere balkenconstructie en de plankenhouten vloeren, die het huis een uniek karakter geven. Vanaf de overloop brengt een steile trap je naar de zolder, alwaar veel bergruimte te vinden is.

Buiten
Aan de voorzijde scheidt je eigen stoep je van de straat. Parkeren kan hier gratis voor de deur. De achtertuin op het westen bereik je via de keukendeur en via de openslaande deuren in de woonkamer. De achtertuin is 116m² en biedt vanwege de ligging op elk moment van de dag wel zon. Direct achter de keuken is een veranda gerealiseerd, waar het goed toeven is na een dag werken. Achterin de tuin is een tweetal bergingen te vinden met elektra. Via een steeg kom je uit op de achtergelegen gracht, waar je direct in je bootje kunt stappen.

Omgeving
Deze woning ligt in het hart van Monnickendam, met cafés, restaurant en sfeervolle terrasjes binnen handbereik. Op zaterdagen vindt aan het begin van deze straat een gezellige warenmarkt plaats. In de nabije omgeving zijn diverse faciliteiten, zoals een school, sportschool en allerlei winkels te vinden. Bovendien stap je vlak bij op de bus die je in 15 minuten naar station Noord van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn brengt. 

Ben je op zoek naar een royaal huis met historie en authentiek karakter en een diepe tuin op het westen in de binnenstad van Monnickendam? Maak dan vooral een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging! 

Bijzonderheden:
Sfeervolle woning vol historie en prachtige authentieke details
Royale woonvertrekken en drie slaapkamers
Diepe achtertuin om het westen van 116m²
Hartje centrum Monnickendam

Algemeen
De woning is ingemeten volgens de NEN2580 door Beeldgarage.nl.
Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorg samengesteld. Met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij echter geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan deze informatie enig recht worden ontleend.

Kenmerken